תהליך מיחזור שמן מסעדות

תהליך מיחזור שמן מסעדות

חברת פאנדנגו מובילה מהלך פורץ דרך בתחום המחזור הסביבתי עם תהליך ייחודי למיחזור שמן מסעדות, שמסייע לא רק בהפחתת השפעת פסולת השמן על הסביבה אלא גם בהפקת אנרגיה מתחדשת חיונית.

תהליך האיסוף

פאנדנגו מתחילה את התהליך במתן מכלים ייעודיים לאיסוף השמן המשומש במטבחי מסעדות ברחבי הארץ. צוותי החברה מגיעים לשאוב את השמן בהתאם לצורכי המסעדות ומעבירים אותו לחוות המחזור, שבהן מתבצע ניקוי וסינון יסודיים.

הטיפול בשמן

בחוות המחזור, השמן עובר תהליכי סינון המפרידים שאריות מזון ומוצקים. לאחר מכן, השמן מוכנס למכלי אחסון ומועבר לשימושים נוספים בתעשייה, כמו ייצור ביודיזל ודלק תעופה בר-קיימא (SAF). שאריות המזון והמוצקים אף הם מנוצלים לטובת שימושים נוספים.

יתרונות סביבתיים

מיחזור השמן בפאנדנגו מפחית סתימות במערכת הביוב ומפחית את הצורך בניקוי שפכים עתיר אנרגיה. כמו כן, שמן מטבח משומש משמש כמשאב בעל ערך לייצוא, שתורם להכנסת מטבע זר ומפחית את התלות בדלקים פוסיליים. התהליך מפחית את פליטות גזי החממה ומהווה חלק מכלכלה מעגלית שתורמת לסביבה ירוקה יותר.

מודעות סביבתית

מעבר לתהליך המיחזור עצמו, פאנדנגו מקדמת חינוך ומודעות סביבתית באמצעות השתתפות בכנסים וסדנאות, ומחזקת את השיח הציבורי על חשיבות המיחזור והשפעתו החיובית על הסביבה.

מיחזור שמן מסעדות

סיכום

המודל של פאנדנגו מדגים שילוב מוצלח של טכנולוגיה מתקדמת ואחריות סביבתית, והופך פסולת למסלול כלכלי חדשני שמשרת את המעבר לאנרגיה מתחדשת. ככל שיותר מטבחים יצטרפו למהלך דומה, נוכל להוביל לשינוי משמעותי בהפחתת ההשפעה הסביבתית של תעשיית המזון ולהמשך הפקת פתרונות בני-קיימא לעתיד ירוק.

פורסם בתאריך
7.11.24