woolguard logo

shepherd logo

ההגנה האולטימטיבית בפינוי שמן וסינון אדי שומן.
לוכד כ 98% מאדי השומן לפני כניסתם למערכת הפליטה של המטבח!

מיוצר בארצות הברית מצמר כבשים טבעי.




למה להתקין מסנן צמר מהמסננים של WoolGuard?




שומן מצטבר

אדי השומן מצטברים על מסנני המתכת, וממשיכים דרך הברדסים והתעלות כל הדרך עד הגג, זוהי בעייה מתמשכת הדורשת פתרון קל וחסכוני. מסנני מתכת לקליטת אדי השומן אינם קולטים אלא בין 18 ל 20 אחוז מאדי השומן.

Ad

עלויות גבוהות

מטבחים מוסדיים רבים, מבצעים את ניקיון השומן ממערכת הסינון על בסיס יומי או שבועי, דבר המגדיל את עלויות הניקיון בצורה משמעותית. תדירות רכישת חלפים ותיקונים שוטפים במערכת גם היא גבוהה בעקבות הצטברות אדי השומן. חשבונות המים עלולות להיות מופקעות גם הם בשל השימוש הרב לצורך נקיון המערכת, הנובע מהצטברות אדי השומן. חומרים כימיקלים לניקיון אמנם יכולים להיות זולים אך הם רעילים לעובדים בנוסף להשפעת זיהום על הסביבה לה הם גורמים.

Ad


ניקוי מסננים במטבח עלול להוות פתח לאסונות

עובדי צוות המטבח חשופים לפגיעה וציוד עלול להינזק בשעת ניקוי המסננים במידה והמסננים אינם מותקנים בצורה נכונה, הדבר עלול לגרום נזק לצנרת המערכת מה שמוביל לסיכון אש גבוה ולנזקים לרכיבי המערכת. מים חמים וכימיקלים מהווים סביבת עבודה לא בטוחה עבור צוות העובדים כך ששימוש שלא מתנהל מדוייק לפי הנהלים יכול להוביל לפציעה ואו לנזק לציוד. צוות לא מיומן בנהלים קפדניים עלול להוביל לדחיית האחריות הביטוחית.

המסננים החלופיים של WoolGuard הם הבחירה הטובה ביותר בהגנה מול בדיקות בטיחות וקנסות. תביעות ביטוח רבות נדחות כאשר מערכת הסינון איננה מתוחזקת לפי הנהלים מה שמוביל לשומן מצטבר על כל חלקי המערכת ומהווה עילה לדחייה.




סכנת שריפה

רוב השריפות בבנייני מזון ידועים החלו במערכות מנדף המטבח. סטטיסטיקת אש מ – אוסטרליה, בריטניה וארה"ב, מראה כי שריפות במסעדות מתרחשות בעיקר במטבח. ההצתה של חומרי בישול מהווה כמעט מחצית מכלל שריפות המטבח המסחריות, כאשר כמעט כולן (90 אחוזים) מתחילות במערכת פליטת המטבח. גריז, אבק ושמן בישול מצטבר על מערכת הסינון במידה ולא מבוצעות עבודות ניקיון עקביות, מה שמביא לריח רע ולסיכון אש. מספיקה הצטברות של 2 מ"מ גריז על מנת להרוס את מערכת המנדף.


Image
Image

שריפת שמן מסוגלת לשרוף מסעדה בסגנון אוכל מהיר תוך 5 דקות. כשמסנני התקרה של המטבח מתמלאים בשמן, הוא עובר לתקרת המטבח ומשוחרר למַרְזֵב לצורך ניקוי, אך כאשר יש יותר מדי שמן בתקרת המטבח, הוא יכול לעלות בצינור ולהישפך החוצה, דבר הגורם לעניין סביבתי וסיכון אש. הרבה מסעדות לא נפתחות שוב לאחר שסבלו משריפה ופוליסות הביטוח עלולות להתחמק מתביעות עבור שריפות הנגרמות עקב צינור פליטה מלוכלך או מלא בשמן.




כשמסעדה ממוקמת בבניין גדול יותר או בקומפלקס כגון בית מלון, בית חולים, מרכז קניות, שדה תעופה או בניין רב קומות, הסיכון גובר בהתאם. שריפה במערכת הפליטה של המטבח בשדה התעופה היתרו השביתה 3 טרמינלים, עיכבה או ביטלה מאות טיסות וגרמה להפסדים של מאות מיליוני דולרים אשר חרגו בהרבה מערך הנזק הפיזי שנגרם. האש התפשטה מבעד 200 מטר של צינורות פליטה אל חדר כוח לפני שהיא כובתה.


Image
Image



סכנות הקשורות באש במטבח כוללות:

  • להבות, ניצוצות וגזים חמים כתוצאה של פעולות הכרוכות בהכנה מזון יכולים להצית את השאריות הנצברות בצינוריות פליטה
  • ציוד להכנת מזון נותר ללא השגחה במהלך העבודה
  • ציוד שנשכח דולק, במיוחד לאחר סיום העבודה
  • שמן שמתחמם יותר מדי עלול להוביל לבעירה ספונטנית
  • ציוד הכנת מזון הפועל על בסיס דלקים
  • מבערי גז המיועדים להשחמת אוכל
  • טרמוסטט פגום או חוסר בטרמוסטט או כל ציוד פגום אחר
  • כשל או התחממות יתר של ציוד אלקטרוני
  • פליטת ארובת המתכת המייצרת חום ומציתה חומר סמוך או פסולת




איך זה עובד?

Ad

את המסננים של WoolGuard ניתן להתקין בקלות, על גבי המסננים הקיימים.
מסנני השמן למטבח שלנו מותקנים בקלות מעל או לפני מסנני השמן מברזל של המסעדה. מסנני WoolGuard קולטים כ 98% של חלקיקי השומן בהשוואה למסננים רגילים מברזל שתופסים בין 18% ל 20% מחלקיקי השומן לפני שהם נכנסים למערכת התקרה של המטבח!

יתרונם הגדול של מסנני WoolGuard טמון בתפעול הפשוט שלהם, עובדי המקום יכולים להחליף את המסננים החד-פעמיים בעת הצורך, בפעולה פשוטה, ולהיפטר מהישנים בפח הרגיל.
המסננים עשויים מצמר, מה שהופך אותם לא רק למעכבי בערה אלא גם למתכלים לחלוטין.



Image
Image
Ad

הצמצום הדרמטי של שמן שנכנס למערכת צינורות הפליטה מביא לחיסכון מיידי בכח אדם של עבודה מתמשכת בניקוי המסננים, מפחית את כמות הניקיונות שהמערכת זקוקה להן, הפחתה בנזקי גג ומספק חסכון אנרגטי על ידי ייתור הצורך בציוד נקיון הגג.

התוצאה הכללית של שימוש במסנני WoolGuard חד-פעמיים היא פחות מטרד וחיסכון כלכלי בתחום הבישול המסחרי.
עם הפחתה של ניקוי המסננים, ניקוי צינורות הפליטה וחיסכון באנרגיה, מסנני שמן חד-פעמיים מסייעים למסעדות לצמצם את זיהום האוויר שהם יוצרים וכך לתרום לסביבה ידידותית יותר.

Ad

המסננים של WoolGuard לקליטת שומן מיוצרים בארצות הברית מצמר אוסטרלי אוטנטי.

Image
Image
Image

הייתרונות במסננים של WoolGuard עבור המנדפף שלכם


Image משפר בטיחות מפני שריפות מסנני השומן של WoolGuard, קולטים את הגריז טרם כניסתו למערכת המנדף, ומצמצמים משמעותית את הצטברות השומן מפתח היניקה דרך הצינורות ועד המאוורר, ובכך מקטין את הסיכון לשריפה קטסטרופלית. מסנני WoolGuard עשויים מצמר אוטנטי אשר בטבעו נחשב חומר מעכב בעירה.
Image חסכון עלויות ניקוי מערכת הפליטה ניקיון המנדף, מתבטא בכ- 25% מסך תדירות הניקיון במטבח.... תדירות נמוכה יותר של ניקיון במטבח, פירושה - פחות אי נוחות, פחות עבודה ופחות הוצאות. במטבחים הפועלים 24 שעות ביממה, זה גם פחות הפרעה עסקית. Image מייעל את העבודה מטבחים מוסדיים רבים נאלצים לנקות את המנדף על בסיס יומי או שבועי וכדו'. פעולה זו איננה נחוצה יותר! התקנת מסנן WoolGuard על המנדף, מונעת את כניסת השומן למערכת המנדף כולל הצינורות והמנוע, מה שיוצר הפחתה דרסטית ומידית - בעלויות עבודת ניקיון המתבקשת בבמסנן מתכת סטנדרטי, ובתדירות הצורך לנקות את המערכת כלל.
Image חסכון במים ובחומרים כימיקלים הפחתה בתדירות ניקיון מערכת המנדף, מפחיתה את השימוש במים ובחומריים כימיים, ועדיין להנות ממערכת נקייה.
Image חסכון באנרגיה מערכת נקייה כולל פתח היניקה דרך הצנרת וכלה במנוע ובגג תגיע לתוצאות טובות יותר על ידי פחות השקעה.
Image חסכון בעלויות תחזוקת הגג סינון אדי השומן וקליטתו נעשית בטרם הוא נכנס למערכת המנדף, מה שמבטל את פיזור חלקי השומן על הגג מה שמוריד כמעט לגמרי את הצורך במערכות הגנה על הגג. תופעה זו מהווה חיסכון בעצם הארכת חיי הגג.
Image חסכון בעלויות תיקונים ותחזוקה ציוד הגג יישאר נקי לפרק זמן ארוך יותר, מה שיפחית את הצורך בניקוי ציוד הגג (HVAC) לתדירות נמוכה מאוד, שכן חלקיקי השומן כמעט אינם מגיעים לאזור הגג.
Image שומר על סביבה ירוקה המסננים של WoolGuard עשויים 100% מחומרים טבעיים ועשוי מצמר אוסטרלי. אמצעי הסינון הוא פחמן ניטרלי והמסננים יתכלו בטבעיות במזבלה. בעולם של היום כולנו צריכים לעשות את המאמץ לעזור לשמירת איכות הסביבה בנוסף לחיסכון גדול מאוד בתצרוכת המים.



ברשותכם מטבח מוסדי? צרו קשר עם פאנדנגו והכירו את שיטת הטיפול הייחודית!